Splošni pogoji Podjetja Andrej Plevnik s.p., Cesta 5.maja 29,1370 Logatec v nadaljevanju ponudnik

Splošno

Splošni pogoji veljajo za vse nakupe razen, če ni v ponudbi ob nakupu izdelka ali storitve določeno drugače. Splošni pogoji veljajo za nakupe na vseh spletnih straneh v lasti  in upravljanju ponudnika.

Vrsta ponudbe

Na spletni strani ponudnika si lahko obiskovalci preberejo koristne nasvete in informacije s področja poslovne in osebne rasti , kupijo izdelke kot so spletni seminarji, knjige, svetovanja, e-knjige, izobraževalni programi. Tiskane knjige ponudnik pošlje kupcem preko ponudnika Pošta Slovenije. Kupci, ki kupijo digitalne vsebine (npr. knjige v digitalni obliki ali spletne seminarje) ob nakupu in plačilu (s kartico ali Paypalom) na svoj e-naslov, prejmejo link do vsebin in osebno geslo za prijavo. V kolikor izberejo plačilo po predračunu, najprej na svoj e-naslov prejmejo predračun.

Dostopnost informacij

Podjetje Andrej Plevnik s.p., Cesta 5.maja 29,1370 Logatec, Slovenija se zavezuje, da bo kupcu vedno zagotovilo naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, davčna številka, številka vložka v registru),
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta in telefon),
 • način plačila in dostave,
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davek in morebitne druge dajatve,
 • dobavljivost izdelkov (rok za dostavo posamičnega izdelka),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka.

Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb NAKUP ali PAY odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno ustvari in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki …).
V nadaljevanju se postopek naročila deli na tri dele:

 1. Naročilo je bilo sprejeto
  Po uspešni oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je bilo naročilo sprejeto. V sporočilu so tudi navodila za plačilo naročenega izdelka preko e-banke (v primeru, da je kupec izdelek že poravnal preko kreditne kartice ali Paypala so ta navodila samo informativna) in čaka na obdelavo.
 2. Naročilo zaključeno in poslano
  Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali mu piše na njegov e-naslov, če potrebuje več informacij za izvedbo naročila. Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V primeru naročila digitalne vsebine se kupcu na email pošljejo tudi dostopni podatki in navodila za uporabo naročene elektronske ponudbe (npr. e-tečaji). V kolikor kupec naroči knjigo bo prejel tudi e-sporočilo, da je bila knjiga oddana na pošto.
  Pravica do odstopa od nakupa ali vračila blaga
  Fizične osebe lahko v zakonsko določenem roku po Zakonu o varstvu potrošnikov podjetju pisno sporočijo odstop od pogodbe in v skladu z zakonom vrnejo prejeto blago. Izdelki morajo biti obvezno nerabljeni in nepoškodovani, drugače ponudnik zavrne odstop od nakupa in vračilo kupnine. V primeru knjig to pomeni, da na knjigi ne sme biti vidnih sledov branja (npr. raztegnjen hrbtni del knjige, ki nastane ob prebiranju knjige, prepognjeni listi, odtisi in madeži na listih – v primerjavi s knjigo iz tiskarne, ki ni bila nikoli uporabljana). Ponudnik vrne kupnino (kupnina izdelka, zmanjšana za stroške dostave in morebitne druge stroške plačila, npr. provizije pri plačilu preko položnice, kreditne kartice, Paypala in podobnih plačilnih sredstev) najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe in izpolnjevanju zgoraj omenjenih pogojev. Kupnina za vrnjene artikle bo nakazana na vaš transakcijski račun ali pa bo po dogovoru kupnina šteta kot dobropis pri naslednjem nakupu. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
 3. Plačilo

Ob potrditvi naročila kupec izbere želeno možnost plačila blaga:

  • Plačilo s kreditno kartico preko spleta.
  • Plačilo preko Paypala.
  • Plačilo preko predračuna ali spletne banke.
  • Najugodnejša in najhitrejša možnost plačila je preko predračuna, spletne banke ali kreditne kartice, kar priporoča tudi ponudnik.

V primeru plačila preko spletne banke bodo vsi podatki za plačilo posredovani na vaš e-poštni naslov. Ti podatki so:

  • predmet naročila,
  • znesek naročila,
  • podatki ponudnika (številka TRR, podatki o podjetju ponudnika).

Kreditne kartice
Sprejemamo plačila z najbolj uporabljenimi kreditnimi karticami MasterCard in Visa.

Dobavni rok in dostava

Elektronske izdelke (npr. e-seminarje, knjige v digitalni obliki) ponudnik dostavi takoj po prejemu plačila oz najkasneje v 24 urah po naročilu. V e-sporočilu, ki ga pošlje na e-naslov kupca, je link z dostopnimi podatki.
Ponudnik bo plačane knjige v tiskani obliki oddal na pošto naslednji delovni dan. Dostava poteka preko Pošte Slovenije. Čas dostave je odvisen od Pošte Slovenije. Običajno je že naslednji delovni dan, v roku treh dni pa so dostavljene praktično vse pošiljke. Pri naročilu lahko izberete ločeno naslov plačnika in naslov dostave. V kolikor pošiljke ne dvignete na enoti pošte v predrečenem roku, bo Pošta Slovenije poslala izdelek (knjigo) nazaj ponudniku. Ob ponovnem pošiljanju se bodo kupcu zaračunali vsi stroški pošiljanja in obdelave naročila (ponovno pakiranje, ponovni odnos na pošto, beleženje v programih oddanih pošiljk). Če knjige ne prevzamete na enoti pošte, to ni upravičeno kot odstop od naročila in zahtevka za vračilo denarja. V tem primeru doplačate stroške pošiljanja in obdelave naročil in po prejemu teh stroškov vam ponudnik izdelek (knjigo) ponovno pošlje. Ponudnik bo kupca preko e-pošte obvestil kateri dan je oddal naročen izdelek (knjigo) na pošto. Tako da lahko kupec bolj predvidi poštno dostavo.

Osebni prevzem
Osebni prevzem izdelka (knjige) na sedežu podjetja ni mogoč.

Cenik dostave
Dostava za knjigo in obdelavo naročila znaša, po redni ceni, 5 € z DDV. Za dostavo v tujino se obračunajo dejanski stroški poštnine po ceniku Pošte Slovenije ne glede na vrednost nakupa. Cenik lahko preverite na spletnih straneh Pošte Slovenije.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Ob nakupu je navedeno ali cena že vključuje DDV. Kupec plača skupno ceno, ki vključuje DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v spletni prodajalni v lasti Andrej Plevnik s.p., ter se lahko razlikujejo od rednih cen na drugih prodajnih mestih. Slike so lahko le simbolične in ne odražajo vedno v celoti realnega stanja. Podjetje Andrej Plevnik s.p. ima pravico spremeniti cene, če so bile le-te napačno vnesene v bazo spletne prodajalne. O tem mora predhodno obvestiti stranko, ki je ponudbo že naročila ali plačala in se dogovoriti o poteku naročila.

Razprodani artikli

V primerih povišanega povpraševanja se lahko zgodi, da je izdelek razprodan, a na spletni strani to še ni zavedeno. V takih primerih vas bomo o tem obvestili takoj, ko bo mogoče in podali informacijo o roku dobave. Vljudno prosimo za razumevanje.

Varnost

Upravitelj ANDREJ PLEVNIK S.P. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Arhiviranje pogodb

Pogodba o spletnem nakupu je trajno shranjena pri podjetju, ki je tudi izdalo račun.

Komunikacija

Z uporabnikom sme podjetje, ki upravlja spletno trgovino ANDREJ PLEVNIK S.P., stopiti v stik preko komunikacijskih sredstev na daljavo, če je to potrebno in kupec temu ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila

V skladu z ZVOP1 in GDPR lahko ponudnik kupcem katerekoli ponudbe pošlje dodatne informacije o svoji ponudbi. V primeru kupcev namreč ni potrebno dodatno soglasje za pošiljanje informacij ali ponudbe. Obiskovalci spletne strani v lasti Andrej Plevnik s.p.,, ki ne kupijo nobenega izdelka pa se lahko naročijo na prejemanje e-novic pri katerih se lahko strinjajo s prejemanjem informacij ali ponudbe ponudnika. Vsako e-poštno sporočilo vsebuje link za odjavo od prejemanja e-sporočil. Odjava se zgodi samo iz ene baze prejemnikov sporočil. V kolikor se je oseba prijavila na prejemanje sporočil preko različnih obrazcev (npr. e-novice; e-knjiga, koda za popust itd.) bo še vedno ostala v bazi prejemnikov e-sporočil.

Zasebnost

Podjetje Andrej Plevnik s.p. se kot upravitelj spletnega portala zavezuje k skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki strank, v skladu z veljavnimi zakoni v Republiki Sloveniji. Podjetje Andrej Plevnik s.p. se zavezuje, da osebnih podatkov strank in morebitnih drugih podatkov (zgodovine naročil) ne bo posredovala tretji osebi. Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. S potrdilom nakupa dovoljujete, da Andrej Plevnik s.p., vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki, in vam ob tem zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 59/99, 57/01).

Kodeks ravnanja po ZEPT

Podjetje Andrej Plevnik s.p. posluje v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi, dostopnimi na:
http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO4600

Odgovornost podjetja za stvarne napake

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu v zakonsko določenem roku po Zakonu o varstvu potrošnikov. Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovi zahtevi. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku odgovor v pisni obliki.

Pritožbe

Andrej Plevnik s.p. , upravitelj spletnega nakupa www.andrejplevnik456.lpages.co/ ali drugih spletnih trgovin v njegovi lasti,mora kupcu omogočiti pritožbo po različnih komunikacijskih tokovih (npr. po pošti, e-pošti) in ga/jo vseskozi obveščati o statusu pritožbe. V interesu podjetja je, da se vse pritožbe in morebitni spori rešujejo izvensodno, a vselej v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in drugimi, v Republiki Sloveniji veljavnimi zakoni. Če stranka in podjetje spora ne moreta rešiti sporazumno, je za reševanje le-tega pristojno Okrožno sodišče v Ljubljani. Skladno z zakonskimi normativi Andrej Plevnik s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS), v skladu s 4. odstavkom 32. člena ZlsRPS pa objavljamo povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS): https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL